De 7 beste oefeningen voor een platte buik

De 7 beste oefeningen voor een platte buik

Een strakke buik is voor velen een fitnessdoel, maar om dit te bereiken is meer nodig dan alleen crunches. Door een combinatie van gerichte oefeningen en een gezonde levensstijl kun je die gewenste platte buik bereiken. Hier zijn de zeven beste oefeningen die je kunnen helpen dat buikvet te verminderen en een sterke, platte buik te bereiken.

Allereerst is de plank een effectieve oefening die de kernspieren versterkt. Ga in een push-uppositie staan, maar steun op uw onderarmen in plaats van op uw handen. Houd uw lichaam in een rechte lijn, van uw hoofd tot uw hielen, en span uw buikspieren aan.

Vervolgens zijn beenverhogingen een geweldige manier om de onderbuikspieren te richten. Ga plat op je rug liggen, til je benen naar het plafond en laat ze op een gecontroleerde manier zakken zonder de grond te raken.

Fietscrunches zijn ook een effectieve buikspieroefening. Ga op je rug liggen, til je benen op en buig je knieën in een hoek van 90 graden. Breng vervolgens uw rechterelleboog naar uw linkerknie terwijl u het rechterbeen strekt, en herhaal aan de andere kant.

Probeer de Russische draai om de schuine standen te richten. Ga op de grond zitten met uw knieën licht gebogen, leun iets naar achteren en draai uw bovenlichaam van links naar rechts, waarbij u uw buikspieren aanspant.

Burpees zijn niet alleen een oefening voor het hele lichaam, maar activeren ook de buikspieren. Begin in een staande positie, ga dan naar een gehurkte positie en spring naar een plankpositie voordat je terugkeert naar de startpositie.

Planktwists zijn een dynamische variatie op de standaardplank. Begin in een plankpositie en draai langzaam je heupen naar de ene kant en dan naar de andere, terwijl je je buikspieren strak houdt.

Sluit je training af met bergbeklimmers. Ga in een plankpositie staan en breng afwisselend je knieën met een gecontroleerde snelheid naar je borst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *